Eye Movement Desensitization and Reprocessing

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een vorm van therapie voor kinderen die last hebben van klachten die het gevolg zijn van een traumatische gebeurtenis, zoals een ongeluk, een brand, pesterijen, plotseling verlies van een belangrijk persoon/huisdier, een aanranding of iets anders naars.

EMDR is een effectieve behandelvorm die wetenschappelijk is bewezen voor veel klachten (evidence based noemen we dat). EMDR wordt in steeds grotere mate toegepast in Nederland vanwege de goede resultaten en de relatief korte behandelduur. Hoe lang een behandeling duur hangt onder andere af van hoe lang een kind bepaalde klachten heeft en hoe vaak hij/zij iets naars meegemaakt heeft. Wanneer er een enkele nare ervaring is geweest, verloopt de behandeling sneller en nemen de klachten eerder af dan wanneer er meerdere traumatische gebeurtenissen zijn geweest en/of de klachten zijn er al langere tijd.

Ik beschik als EMDR practitionar over het keurmerk van de Vereniniging EMDR Nederland (VEN).

Voor meer informatie: www.emdr.nl en www.emdrkindenjeugd.nl


		

Neem contact op

Weet u al wat voor behandeling u wilt of nodig heeft, neem dan gerust meteen contact op.

Vertrouwelijk

Alle hulpverleners, dus ook psychologen & psychotherapeuten, zijn gehouden aan hun beroepscode. Dat betekent dat alles wat u mij stuurt en met mij bespreekt strikt vertrouwelijk is.

Contact opnemen

Diensten