MYmind training

Voor wie:

Kinderen/jongeren met autisme spectrum stoornissen (ASS), kinderen/jongeren met aandachtstekortstoornissen ( AD(H)D,) kinderen/jongeren met gedragsproblemen.

Inhoud

Het is een intensieve training van 8 tot 10 keer waarbij ook thuis dagelijks geoefend moet worden. In mijn praktijk wordt de MYmind training individueel gegeven. Onderdelen van de training zijn onder andere:

  • Uitleg over stress en reageren vanuit een automatische piloot en hiermee oefenen (afhankelijk van de leeftijd wordt de vorm van de oefeningen aangepast)
  • Begeleide aandachtsoefeningen en concentratieoefeningen
  • Bewegingsoefeningen met aandacht
  • Oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten
  • Hulpmiddelen en opdrachten om thuis te oefenen (gemiddeld een half uur per dag)

MYmind

MYmind is een nieuwe toepassing van mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) en mindfulness-based stress reduction (MBSR) ontwikkeld door Susan Bögels voor ADHD. En is door Esther de Bruijn verder ontwikkeld zodat het ook toepasbaar is voor ASS problematiek. MYmind wordt nu nationaal en internationaal op grote schaal gegeven bij kinderen en jongeren met AD(H)D, autisme spectrum stoornissen en gedragsstoornissen.

Het doel van MYmind is om kinderen te leren hoe hun aandacht werkt. Ze leren meer te begrijpen van eigen aandachtsproblemen en de aandacht beter te richten. Ze worden zich bewust van hun eigen reacties en emoties ook in meditatie. Hierdoor leren ze emoties en gedrag beter te reguleren.

Onderzoek laat zien dat de MYmind training tot vermindering van aandachts-, gedrags-, en regulatieproblemen en verbetering van welzijn bij zowel kinderen als ouders leidt, dat het ouderlijke stress en ouderlijke overreactiviteit vermindert, en de kwaliteit van de opvoeding en de ouder-kind relatie verbetert. Deze resultaten zijn zowel bij gezinnen van kinderen met AD(H)D, autisme spectrumstoornis, als gedragsstoornissen gevonden.

Ouders kunnen daarnaast de Mindful ouderschapstraining volgen.

Neem contact op

Weet u al wat voor behandeling u wilt of nodig heeft, neem dan gerust meteen contact op.

Vertrouwelijk

Alle hulpverleners, dus ook psychologen & psychotherapeuten, zijn gehouden aan hun beroepscode. Dat betekent dat alles wat u mij stuurt en met mij bespreekt strikt vertrouwelijk is.

Contact opnemen

Diensten