Informatie voor jongeren

Informatie voor jongeren

Volwassen worden gaat met vallen en opstaan. Er kan een moment komen dat je daarbij hulp kunt gebruiken van iemand die er alleen voor jou is. In mijn praktijk praat ik niet óver jou, maar mét jou.

Je bezig houden met vrienden, school, familie en misschien zelfs werk gaat niet altijd vanzelf. Veel jongeren hebben een periode in hun leven dat ze zich niet zo goed voelen. Het kan zijn dat je je eenzaam voelt of angstig en onzeker. Misschien word je gepest, of heb je juist de neiging om te pesten om je op die momenten minder onzeker te voelen. Ook kan het zijn dat je iets heel naars hebt meegemaakt. Dat kan gaan om het verlies van iemand, de scheiding van je ouders of een moment dat je je heel vervelend en alleen voelde.

Het kan zijn dat je last hebt van:

  1. slaapproblemen

  2. moeite met concentreren

  3. piekeren

  4. voel je je erg boos

  5. ben je angstig

  6. lukt leren niet zo goed als je zou willen

  7. ben je vaak verdrietig.

Samen kunnen we jouw situatie uitzoeken en in kaart brengen. Samen kijken we ook welke hulp en op welke wijze het best bij jou past en maken we daarvoor een plan. Dat kan heel kortdurend zijn maar ook wat langer duren. Misschien vind je het fijn om te praten of gebruik je liever spelmateriaal of juist creatieve middelen. Samen zoeken we wat het beste bij je past.

Ouders en leerkrachten kunnen belangrijke informatie geven over jou.

Ik vind het belangrijk om ze een keer te zien en te spreken. Ik zal niet zomaar contact met ze opnemen en iets over jou vertellen. Als dat wel nodig is dan zal ik dat altijd in overleg met jou doen.

Ben je jonger dan 16 jaar dan moeten je ouders toestemming geven voor de gesprekken. Ook heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts.

Neem contact op

Weet u al wat voor behandeling u wilt of nodig heeft, neem dan gerust meteen contact op.

Vertrouwelijk

Alle hulpverleners, dus ook psychologen & psychotherapeuten, zijn gehouden aan hun beroepscode. Dat betekent dat alles wat u mij stuurt en met mij bespreekt strikt vertrouwelijk is.

Contact opnemen

Diensten